Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

26 Ağustos 2007 Pazar

google adsense ile nasıl para kazanılır?

08:34
0 yorum


NASIL KAZANACAKSINIZ?Şöyle düşünelim. Ahmet'in LCD televizyon satışı yaptığı bir internet marketi var. Google'a diyor ki "Benim sayfamın reklamını yap, 2000 ziyaretçi gönder, al sana 200 dolar". Google Ahmet'ten aldığı bu para karşılığında, sitelerinde LCD televizyonlar hakkında bilgi veren site sahiplerine reklam kodları gönderiyor. Siteleri ziyaret eden ziyaretçiler sayfada dolaşırken Ahmet'e ait bu reklama tıkladıkları takdirde site sahibi para kazanıyor. İşlemin mantığı bu.
Yani sitenizden para kazanabilmeniz için ilk şart, sayfanızın ziyaret edilmesi ve bu ziyaret edenlerin sayfanızdan Google reklamına tıklamasıdır. Her bir tıklamanın karşılığı kazancınız standart değildir. 1-2 centten başlayıp 1-2 dolara hatta daha yukarı değerlere sahip kazançlar olabilmektedir. Sayfanıza gelen Google reklamının kalitesinin yüksek olması için sayfa içeriğinizin kaliteli olması gerekir. Örneğin çay bardağı hakkında bir sayfaya gelen reklamların tıklama değeri çok düşük olacaktır. Ancak bilimsel araştırma, sağlık vs. gibi konularda içeriğiniz varsa sayfanıza kaliteli reklam gelecek ve tıklama karşılığı alacağınız kazanç yükselecektir.
Aramalardan da kazancınız benzer şekildedir. Sayfanızdaki arama kutusundan arama yapıldığında sonuçlar listelenecektir. Bu sonuçlar içerisinde Adsense sistemine para vermiş olan sitelerin linkleri en üstte ve bir çerçeve içinde çıkacaktır. Ziyaretçiniz bu linklere tıklarsa kazanırsınız. Çerçeve içinde çıkmayan sonuçlardan kazanamazsınız.
Tavsiylerde ise ; sayfanızı ziyaret eden bir kişi sizin sayfanızdan Firefox indirirse 1 dolara kadar gelir elde etmeniz mümkün.
Birlikte oluşturduğumuz Adsense Tavsiyesi (Bu site Google Adsense ile gelir elde ediyor tuşu) kullanılarak bir ziyaretçi sizin üzerinizden kayıt oldu diyelim. Sizin üzerinizden üye olan bu arkadaşınız/ziyaretçi 6 ay içinde 5 dolar kazanırsa size de 5 dolar eklenir. Eğer bu arkadaşınız / ziyaretçiniz kayıt olduktan sonra 6 ay içinde 100 dolar kazanırsa size de 250 dolar eklenir. Toplamda 25 arkadaşınız/ziyaretçiniz 100 doları geçerlerse size 2000 dolar eklenir. Nasıl? Güzel değil mi?

If You Enjoyed This Post Please Take a Second To Share It.

You Might Also Like

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

0 yorum: