Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

1 Şubat 2009 Pazar

Akıllı Anahtar Kelimeler

02:16
1 yorum


Anahtar kelimeler (Keywords):

Sitelerin içeriğini Arama Motorlarına ilan eden özet kelimelerdir. Anahtar kelimelerimiz doğru ve akıllıca seçilmiş olmalıdır. Doğru ve akıllıca seçilmiş anahtar kelime ne demek şimdide bunu inceliyelim.
Ben öncelikle Google Adwords hesabıma girerek sitem için en temel anahtar kelimelerin aranma yoğunluğuna bakıyorum. Eğer siteniz yeni ise arama potansiyeli yüksek yani SEO için zor kelimelerde şansınızı zorlamayın. Fakat domaininiz nispeten eski (2-3 yıllık) ve kaliteli bir ziyaretçi kitleniz varsa hiç çekinmeden deneyebilirsiniz. Bu sayede kullanıcıların bir konuyu nasıl ve ne şekilde arattığını araştırıp analiz etmiş oluyorum. Ayrıca Adwords Anahtar Kelime aracı bana tercih edilebilecek diğer alternaif Anahtar Kelimeleri de sunuyor.
Temel olarak Anahtar Kelimelerimi seçtikten sonra arama motoru optimizasyonu yapabileceğiniz ve herhangi bir üyelik gerektirmeden kullanabileceğiniz çok faydalı araçlar olan online anahtar kelime araçlarını kullanarak altenatifleri çoğaltıyorum ve seçtiklerim hakkında daha ayrıntılı bilgiler ediniyorum. Anahtar kelime araştırması SEO sürecinin en önemli etaplarından biridir. Çünkü bundan sonraki adıları bu kelimeler üzerine bina edeceğiz. Web siteniz için en uygun anahtar kelimelerin seçimi sitenizin optimizasyonu için çok önemlidir.
Benim kullandığım nispeten daha faydalı ve kullanım açısından kolay bulduğum araçları aşağıda listeledim. Bunları kullanmanızda kesinlikle büyük fayda var aksi takdirde kendi bildiğinizi okursanız yanlış anahtar kelimelere oynayabilirsiniz ve büyük bir zaman kaybı ve hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Listede bulunanlar gerçekten çok ama çok yararlı araçlar, bunlar sayesinde yeni anahtar kelimeler bulabilir, ve bu kelimelerin aranma yoğunluğunu öğrenebilirsiniz.

Anahtar Kelime Araştırma Aracı
Harici anahtar Kelime Aracı
Anahtar Kelime Seçme Aracı
Anahtar Kelime Önerileri
Web siteanahtar Kelime Tahminleri
Anahtar Kelime Önerme Aracı

Anahtar kelimeleriniz mutlaka ama mutlaka site içeriğinizle uyumlu olmalı. Bir özel dershanenin anahtar kelime olarak HADİSE kelimesini seçmesi belki ilk anda ona puan kazandırabilir. Ancak kullanıcıların CTR oranı (Click-Through-Rate) yani girdiği sayfada kalma, ve gezme oranı düşerse sayfanızın kalitesi arama motorlarının gözünde otomatik olarak düşer.
Aşağıdaki sitelerdeki araçlar ile siteniz için en uygun anahtar kelimeler kümesini öğrenebilirsiniz. Hangisinin daha önemli olduğunu? Hangisini diğerine oranın büyüklüğünü gösterirler.
Anahtar Kelime Yoğunluğu
Anahtar Kelime Yoğunluğu ve Yüksekliği
Anahtar Kelime Yoğunuluğu Analizi
Anahtar Kelime Yoğunuğunun Analiz- Google ranki
Anahtar Kelime Yoğunluğu Seçimi
Anahtar Kelime Yoğunluğu Analizi Araçları

Aşağıdaki listede bulunan sitelerin araçlarını kullanarak Anahtar Kelimeleriniz ile ilgili diğer siteler ile olan rekabetinizi hesaplıyabilirsiniz.

Rekabet Aracı
Rekabet Analiz Aracı
En Yüksek Analiz Araçları

Son olarak aşağıda ki araçlar ile Anahtar Kelimelerinizin Google, Yahoo ve MSN gibi farklı Arama Motorlarındaki pozisyonunuzu görebilirsiniz.

Arama Motoru Anahtar Kelime Pozisyonu
Anahtar Kelime Analiz Aracı
Website Pozisyon Farkı

Görüldüğü gibi Anahtar Kelime seçmek çok kolay görünse bile aslında öyle değil. İşin içine girdiğinizde hiç ummadığınız anahtar kelimelerin karşınıza çıktığını hele hele bu ummadığınız anahtar kelimelerin seçtiklerinize kıyasla siteniz için daha faydalı ve karlı olduğunu görünce şaşıracaksınız.

If You Enjoyed This Post Please Take a Second To Share It.

You Might Also Like

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

1 yorum:

Savaş Çocuğu dedi ki...

süper bi yazı hazırlamışsın. linklerden faydalanıyorum sayende. sağol benımde sitem 2 aylık bir site ama pr0 dan pr4e cıktı bir anda bakalım hayırlısı. web sitem: www.savascocuklari.com