Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

3 Nisan 2008 Perşembe

en kaliteli backlinkler

10:27
2 yorum


en kaliteli backlink nereden alınır



Kaliteli backlink nereden alınır seo bakımından cevabı bulunması gereken bir soru. Bu gün bu konu hakkında bir şeyler karalamak istedim. Webmaster la uğraşan arkadaşlara seo bakımından yararlı olacak bir konu olduğunu düşünüyorum.

Backlink sizinde bildiğiniz gibi başkalarının kendi sitelerinden sizin sitenizin linkini yayınlayarak sizi taktir ettiğini ve kendi sitesinin kalitesi ile doğru orantılı olarak size google puanı kazandırdığı bir sistem olarak düşünebiliriz. Size en iyi getirisi olacak backlinkler ise google amcanın en değer verdiği saygın siteler olacaktır. Peki kimler dir bu saygın siteler.

Bunları saymak gerekirse tabiki ilk başta DMOZ a değinmek gerekir. Gönüllüler tarafından yönetilen tamamen ücretsiz bir toplist olarak düşünülebilir dmoz için. Google DMOZ a çok saygı duyar ve onun desteklediği bir siiteyi gözü kapalı ödüllendirir. DMOZ a kayıtlı bir site sanbox a düşmek ve google tarafından sevilir. Fakat DMOZ a kabul edilmek uzun ve zor bir sürectir. DMOZ da mod yetersizliğiden kaliteli bir siteniz olsa bile bazen 6 ay bile beklemeniz gerekebilmekte ama sonuçları buna değecektir.

İkinci olarak .edu uzantılı sitelerden alınan backlinklerde inanılmaz etkili olmaktadır. edu uzantılı pr2 bir siteden aldığınız backlink pr4-5 den alınan diğer sitelerin backlinkine eşdeğer bir katkı sağlıyacaktır. Ama edu uzantılı bir siteden de link almak o kadar kolay olmayacaktır. pr5 bir siteyi analiz ettiğimde 2-3 edu lu ünüversite sitesinden backlink aldığını gördüm. Bunu nasıl yaptığını araştırdığımda kendi bloğunun şablonunu yayınladığını gördüm. Tabiki tamplate in en alt satırında webtasarım...... diye kendi sitesine giden linkler olduğunu görüm. Bu şekilde edu lardan ve daha başka sitelerden bir çok linkler almış ve çokta kaliteli olmayan bir blogla pr5 değerine ulaşmış. PR5 olmak gerçekten zor bi olaydır buna da dikkat çekmek isterim.

Üçüncü olarak diğer devlet uzantılı gov.tr bel.tr k12.tr gibi her kezin alamadığı linklerden link almakta sıradan sitelerden alınan linklerden daha etkili olacaktır.

Döndüncü kaliteli backlink ise sitenizle aynı yada benzer içerikli yani rakip sitelerden link alabilmektir. Sitenizle aynı içeriğe sahip olmayan bir pr3 ten link almak yerine aynı içeriğe sahip pr2 den link almak çok daha iyi sonuç verecektir. Rakibiniz bile size link veriyorsa siz gerçekten kaliteli bir sitesiniz diğe düşünür google böcükleri. Böcük demişken dünyada abartısınız milyarlarca site var bunları analiz etmek için de milyonlarca google örümceği böcüğü falan lazım. Google bu kadar haşeratı nerden topluyor herhal böcük çifliği var deyip gerçek konumuza geri dönüyorum..

Ve son olarak tabiki yüksek page rank değerli ve az link çıkışlı sitelerden alınan backlink ler sitenizin pr değerini yukarı çekecektir. Fakat çok link çıkışlı olmamalıdır. Bir sitenin dışarı vereceği toplam değer bellidir. Ne kadar çok link çıkışı varsa o değer bölünür ve size katacağı değer azalır. Yüksek değerli blog sitelerine yorum yazmak süreti ile iyi backlinkler alınabileceği çok yaygın bir yanılgıdır. Çünkü pr değeri yuksek olan bir çok blog no follow kodu kullanır ve bunlardan aldığınız çıkışlar pek bi işe yaramaz. Örnek wikipedinin yaptığı gibi.. İyi aranırsa muhakkak no follow olmayan bloglarda bulabilir ve bunlara yaptığınız yorumlardan backlink ler kazanabilirsiniz pek tabi ki..

Son olarak bir uyarı yapmak istiyorum backlink takaslarına girerken şunu unutmayın. Yakın bir tarihte google ın linktarlasına dönmüş çok çıkışlı siteleri bunlara link verenlerle birlikte cezalandırma yoluna gidebilir. Bu konu çok suistimal edilerek bir seo açığı haline geldi. google bu konuya çareler aradığı aldığımız duyumlar arasında. Şimdilik ciddi bir açık bu konuyuda değerlendirebilirsiniz şimdilik. Birde link takasına girecekseniz çapraz link takasına girin karşılıklı verilen linklerin danışıklı dövüş olduğunu anlayan google çokta önemsemez. Çapraz link olayını anlaması imkansız olduğu için bunu doğal link olarak verilmiş karşılıksız link olduğunu düşünür ve iyi sonuçlar elde edersiniz.

NOT: Bu kadar backlink ten bahsetmişsen yazılarımızı okuyupta yararlı buluyorsanız sitenizden bize bir link verip ödüllendirebilirsiniz. Zira ben link takaslarıyla uğraşıp harcayacağım kısıtlı zamanı sizlerle bilgimi paylaşmak için kullanıyorum. Emek harcayıp yazılar yazıyorum. Yazılarımı kullanırken en azından link verip bi teşekkür ederseniz mutlu olur harcadığımız zamanın boşuna gitmediğini görmüş oluruz.

If You Enjoyed This Post Please Take a Second To Share It.

You Might Also Like

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

2 yorum:

tatilhotelrezervasyon dedi ki...

Hocam gercekten tesekkur ederim yazdıkların icin gaercekten aydınlatıcı bilgiler.Emek haracamısın Allah razı olsun.grain@mynet.com adresim seninle tanısmak isterim

Adsız dedi ki...

Teşekkürler bilgiler için şimdiden kolları sıvadım başlıyorum hayırlısı ile saygılar.