Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

10 Mart 2008 Pazartesi

sitenizin ziyaretci sayısını arttırmak

13:48
1 yorum


Geçenlerde blograzzi deki hesabıma yeni site açmış bir arkadaştan bir soru geldi. sitemin ziyaretci sayısını neler yapmalıyımda hitim artsın? İşlerimden dolayı uzun zamandır ilgilenemediğim bloğuma kısaca bu işi özetlemeye çalışacağım. Tabiki eski yazılarımda daha ayrıntılı bilgiler bulabilirsiniz. bu yazımı sadece geçmişin bir özeti olarak düşünebilirsiniz.

sitenizin ziyaretçi sayısını arttırmanın tek yolu vardır buda google aramalarında ilk sıralarda çıkmaktır. Peki google arama motorunda nasıl ilk sırada çıkarım. İşte burda 2 yol vardır. Google algoritması siteleri sıralarken page rank değerlerine yada güncel siteler olmalarına göre arama sonuçlarında sıralamaktadır. Çoğu zaman pr si düşük sitelerin pr si yuksek sitelerin önünde çıkma nedenleri daha sık aralıklarla güncellemeleridir. Sitenizi düzenlii aralıklar örneğin haftada bir benzer konularda yazarsanız 2-3 ay sonunda farkı görmeye başlarsınız. işte bu yöntem bence pr yöntemine göre daha yararlı fakat zahmetli.

İkinci yöntemimiz yuksek page rank değeri elde etmek. Bunun için bolca link alış verişinde bulunmanız yeterli. ücretli yada ücretsiz link takasında bulunursanız pr değeriniz artacaktır. pr değişimi sıralamanızı günlük değiştirir ama 3 ayda bir güncelleme olur ve görünür pr ye dönüşür. bu yöntem şu anda google amcanın en büyük açığı bence. hiç bir içeriğe sahip olmayan siteler bu yöntemle pr4 değerlerine ulaşailiyor. hiç etik değil ve bir açığın suistimal edilmesi sadece.
bu yönteme en iyi örnek nakliyat siteleri ve seo yarışmasına katıla siteler bu yönteme iyi birer örnek.ama iyi bir içeriğiniz yoksa elen ziyaretciler sitenizde 1 saniye bile durmadan kaçacaklardır. yanlız başına bu yöntemin işinize yaramıyacağına emin olabilirsiniz.

üçüncü ve en iyi yiöntem ise bu iki yöntemin birlikte kullanılmasıdır. İşte o zaman gerçek kalıcı ve yuksek bir ziyaretci potansiyeliniz olur. bu da sabırla ve çalışarak olacak bir şey. acele etmeyin ve yılmadan sabırla çalışmaya devam edin.

Bunların dışında ayrıca google aramalarında resimlerin videoların değil sadece yazıların çıktığını aklınızdan asla ama asla çıkarmayın. Sitenizde ne kadar çok yazı varsa hitinizin de o kadar çok olacağını unutmayın. ama çalıntı içerik değil tabiki. Google çalıntı yazıları çok kolay anlayacaktır. Bunun da hilesi yazılmış bir konuyu bazı kelimelerini değiştirerek tekrar yazmaktır ama etik olarak yanlış olduğunu unutmayalım. Örnek olarak alternatif kelime aramalarında karşımıza cok fazla forum sitesinin çıkmasının nedenide forun sitelerinde çok fazla yazı olmasıdır. bu nedenle forum sitelerinin ziyaretci sayıları diğerlerinden daha fazla olmaktadır. Aramalarda karşımıza bolca çıkan bildirgec gibi sitelerde yada wiiki gibi sitelerde içinde binlerce sayfası bulunan siteler gibi bolca karşımıza çıkması bu olayın kanıtıdır.

Birde son olarak şuna değinmek istiyorum. google yeni açılan sitelere ilk pr güncellemesinde torpil gecmekte 2 yada 3 değeri verilmektedir. bu google amcanın sizi teşvik etmeye çalışmasıdır. ama gecici olduğunu unutmamak lazım. 2. güncellemede bu değer çalışmassanız düşecektir. bu evreyi iyi değerlendirmenizi tavsiye ederim. link değişimine gireceksenin bu evrede yapmalısınız. bu arada turkiyede çok fazla kaliteli toplistte yok aklıma gelmişken en iyi 3 tanesini yazayım. yeni site açtıysanız bunlara kayıt etmeniz yararınıza olacaktır.
1.realist
2.zirve100
3.webservis.gen.tr


sitenize bol hitli ve kazançlı günler dileğiyle ailenizin seo cusu by KURT

If You Enjoyed This Post Please Take a Second To Share It.

You Might Also Like

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yoruma açıktır yazı hakkında yorum yapabilir soru sorabilirsiniz...