Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

19 Ocak 2008 Cumartesi

Youtube erisimi engellendi

03:59
0 yorum
Evet youtube erişimi daha önce olduğu gibi bir kez daha engellendi. Bir takım hoş olmayan videolardan dolayı tüm site erişimi engellendi ve olan yine bizlere oldu. Bir çoğumuz sitemizden youtube deki videolara link verdiğimiz için emeklerimiz heba oldu. türkiye trafiğinin yurt dışı çıkışının büyük kısmını sağlayan youtube Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından engellenmesi kararı alındı. Ancak siteye yurt dışından ulaşmak mümkün. Aslında bu mahkeme kararı ile erişim engellenmesi geçici bir çözüm. İsteyen her kez ağ bağlantılarımdan TCP/İP den DNS ayarlarına elle 4.0.0.1 gibi türkiyeye ait olmayan bir dns değeri girdiğinde bu sitelere ulaşabildiğini görecektir. Sonuçta internet ulusal bir ortam gerçek manasıyla hiç bir şeyi yasaklayamazsınız. Sonuçta bu sitelerin bulunduğu serverlar yurtdışında bulunduğundan tek yapılacak şey geçici biz çözüm olan erişim engellemektir. Umarım bunlara gerek kalmaz ve youtube sitesinin sahiplerinin de duyarlı davranması ile bu kararın alınmasını sağlayan videolar siteden kaldırılır. youtube daha duyarlı ve dikkatli davranır ve bu sorunlardan dolayıda biz turkler madur olmayız diye umuyorum. Bu kararın turk webmasterlarını olumsuz etkileyeceği ve ziyaretci sayılarını düşüreceği kesin. Belki bu turkiyedeki yerel tube ler için iyi bir fırsat olur. Ama youtube bu kadar bağımlı olduktan sonra bir çok şeyin değişeceği belli. Umarım sonuç hepimizin istediği gibi olur

18 Ocak 2008 Cuma

adsenseden para kazanma ip uclari

13:36
0 yorum

GOOGLE REKLAMLARINDAN (ADSENSE) PARA KAZANMAK

Öncelikle forumlardan para kazanamazsınız. Çünkü ziyaretçi aynıdır, her seferinde aynı sayfaları görüntüleyecek, aynı reklâmları görecektir. Bu yüzden hem tıklama oranı hem de tıklama başına verilen para düşecektir. Ziyaretçi sayınız milyonla ifade ediliyorsa ise kazanabilirsiniz.

Hedef kitlenizi iyi seçin. Yapılan istatisklerde kadınlar ve çocuklar reklâmlara çok tıklayanlar arasında. Hedef kitleyi iyi seçmek belkide site tasarlamadan önce ilk düşünülmesi gerekenlerden bir tanesi.
Türkçe içerikli bir site ile sizi zengin edecek paralar kazanmanız zor.Türkçe sitelerde tık başına ortalama 0,05$ verilirken İngilizce sitelerde bu rakam ortalama 0,3 oluyor. Hatta çok daha yuksek oranları görmek te mümkün.

Sitenizin pr değeride reklam başına ödenecek miktarı arttıracaktır.Her yerde olduğu gibi page rank değeri burdada karşımıza çıkacaktır.

Sitenize gelen ziyaretcilerin sitenizde ne kadar uzun durup google reklamınıza tıklamasıda gelirinizi o ölçüde arttıracaktır.

Şimdilerde blog denen günlük tarzı siteler moda. Şirketler, devlet kurumları bile blog açmaya başladılar. Blog, moda olmanın ötesinde Adsense yayımcılığı için uygundur. Blog için en iyi servis Blogger‘dır. Kullanımı kolay ve işlevseldir. İngilizce ile uğraşamam diyenlere Blogcu tavsiye ediyoruz.